GPS för hundar bäst i test → Se vårt urval (2024)

GPS för hundar bäst i test → Se vårt urval (2024)

Som hundägare vet du hur viktigt det är att kunna hålla koll på din fyrbenta vän. Och om du letar efter ett smart och modernt sätt att göra just det, är en GPS-spårare för din hund ett utmärkt val.

Men med de många olika GPS-spårarna på marknaden, hur vet du vilken som är bäst för dig och din hund? Oroa dig inte. Vi har sökt på marknaden och valt ut de 3 bästa GPS-spårarna för hundar på marknaden.

🥇 Vår favorit

Reseller Price Total price Read more

Den mest populära GPS-spåraren för hundar på marknaden

Tractive GPS Pet Tracker är den mest populära GPS för hundar på marknaden. Men det är inte den enda anledningen till att det är vår favorit här på listan. Det beror också på det skarpa priset och de många funktionerna. Naturligtvis har den livespårning som gör att du kan spåra din hund i realtid.

Dessutom har den en smart ”Virtual Fence”-funktion, som kan meddela dig när din hund rör sig utanför ett visst område du har definierat i appen. Den är även vattentät och kan användas i över 150 länder. Trackern har också en bra batteritid och håller vanligtvis i 2-5 dagar på full laddning.

GPS:en kräver ett månatligt abonnemang med Tractive, vilket kostar bara 3,75 € per månad. Detta inkluderar alla mobilkostnader och tillgång till obegränsad livespårning av din hunds plats 24 timmar om dygnet.

 • Tillverkare: Tractive
 • Mått: 71mm x 28mm x 17mm
 • Vikt: 35g

Fördelar

 • Priset (på både spåraren och månadsabonnemang)
 • Vattentät
 • Virtuella stängselfunktioner
 • Bra batteritid

Nackdelar

 • Begränsad mängd avancerade funktioner jämfört med andra alternativ på marknaden
wehunt-gps-dog-tracker

GPS-hundspårare speciellt gjord för jägarens jakthund

Wehunt GPS Dog Tracker II är en GPS för hundar, som är speciellt utvecklad för jägare och jakthundar. Denna GPS har många funktioner som gör den till ett bra val för jägaren, inklusive i synnerhet möjligheten att enkelt dela din hunds position med resten av ditt jaktlag när du är på jakt. Dessutom har den geo-fence-funktionalitet och en smart magnetisk laddningsfunktion, vilket är en fin detalj när du ska ladda trackern. Prenumerationspriset, som är obligatoriskt för att enheten ska fungera, är 995 DKK per år, eller 82 DKK per månad, och är därför billigare än Minifinder-trackern men en hel del dyrare än Tractives abonnemangspris.

Men om du är jägare och letar efter ett GPS-chip till din jakthund är detta ett självklart val på grund av dess många specialutvecklade funktioner för just detta ändamål.

 • Tillverkare: WeHunt
 • Mått: 65 mm x 35 mm x 16 mm
 • Vikt: 39g

Fördelar

 • Dela enkelt din och din hunds plats med resten av ditt jaktlag
 • Högt antal specialutvecklade funktioner i appen för jägare
 • Magnetisk laddningsfunktion

Nackdelar

 • Många onödiga extrafunktioner om du inte är jägare
 • Inte vattentät

Vattentät GPS-spårare för hundar med unik barkindikatorfunktion

Minifinder GPS Atto Pro Tracker är ett utmärkt verktyg för att hålla reda på din hunds plats. Naturligtvis har den livespårning, vilket gör att du kan se var din hund befinner sig i realtid sekund för sekund. Dessutom har den en väldigt användbar “bark indicator”-funktion, som kan vara användbar om du inte är i närheten av din hund och vill hålla ett öga på vad den gör. Barkindikatorn ger dig möjlighet att följa hur din hund beter sig och vad som händer i området runt den.

GPS-sändaren från Minifinder har även en geo-fence-funktion, som i likhet med Tractives ”Virtual fence”-funktion gör att du kan få en notis om din hund rör sig utanför ett område du har angett i appen. En av de största nackdelarna med att välja denna GPS-spårare är det höga månatliga prenumerationspriset. Om du inte vill binda dig för mer än en månad är priset 159 DKK per månad. månad. Detta kan dock sjunka till 89 DKK per månad om du väljer att betala för 24 månader i förskott.

 • Tillverkare: Minifinder
 • Mått: 65 mm x 35 mm x 16 mm
 • Vikt: 39g

Fördelar

 • Högt antal funktioner i appen
 • Arbetar i över 190 länder
 • Bark indikatorfunktionen

Nackdelar

 • Priset på själva spåraren
 • Det höga månatliga prenumerationspriset

Vilken GPS för hundar ska jag välja?

När du väljer en GPS till din hund är det viktigt att ta ställning till vilka behov du har och i förhållande till detta vilken funktionalitet GPS-spåraren erbjuder. Om du t.ex. letar efter en GPS, i första hand för att kunna spåra din hunds position, är Tractives GPS ett bra alternativ. Den finns till ett skarpt pris, är vattentät och har en bra batteritid. Dessutom är priset på månadsabonnemang här det lägsta av de 3 modeller vi valt ut.

Om du letar efter en GPS-spårare med mer avancerade funktioner, som t.ex en ”skällindikator” och har en högre budget är Minifinder GPS Atto Pro Tracker ett bättre val för dig.

Sist men inte minst, om du letar efter en hund GPS-spårare för jaktändamål, är Wehunt GPS Dog Tracker II det bästa valet eftersom den kommer med många anpassade funktioner för jakthundar. I slutändan kommer den bästa GPS:en för dig att bero på dina specifika behov, men för de flesta kommer Tractive att vara det bästa valet, eftersom du får mest valuta för pengarna här.

GPS för hundar utan abonnemang

Finns det en GPS-spårare för hundar som inte kräver ett månadsabonnemang? Det korta svaret är nej. I vår forskning och kartläggning av marknaden för GPS-sändare för hundar har vi inte stött på någon som inte krävde ett månadsabonnemang.

Detta hänger till stor del samman med att det är en förutsättning för att GPS:en ska fungera att den kan kommunicera med din telefon och appen via mobilnätet. Och tyvärr kostar det pengar, precis som ett telefonabonnemang gör.

FAQ – Vanliga frågor om GPS för hundar

Det finns inget entydigt svar på denna fråga. Det beror helt på dina önskemål och behov av en GPS-spårare till din hund. För de allra flesta kommer dock Tractives GPS-tracker vara ett riktigt bra val på grund av priset på själva GPS:en och månadsabonnemang.

En GPS för hundar kostar typiskt mellan DKK 400 och upp till DKK 2 000. Till detta ska läggas kostnaderna för ett månadsabonnemang som typiskt sett kommer att ligga mellan DKK 30 pr. månad och upp till 159 DKK per månad.

4.9/5 - (20 stemmer)

Dela artikeln på sociala medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andra artiklar som kan intressera dig