Bästa aktivitetsleksakerna för hund → Se våra 7 favoriter (2024)

Bästa aktivitetsleksakerna för hund → Se våra 7 favoriter (2024)

Om du är som de flesta hundägare vill du se till att din hund förblir aktiv (både mentalt och fysiskt) och underhållen. Vi har därför tittat närmare på de bästa aktivitetsleksakerna för hundar på marknaden och satt ihop en lista över de 7 vi anser är de bästa på marknaden idag.

Så oavsett om du letar efter en leksak som kan underhålla din hund under en biltur, eller en som kan underhålla din hund när han/hon är ensam hemma, har den här listan dig täckt.

🥇 Vår favorit

Reseller Price Total price Read more
55,00 55,00 👉 Till butik

Det gillar vi

KONG Classic är en av de bästa och mest populära aktivitetsleksakerna för hundar, och är därför även vår favorit här på hunde-eksperten.dk. Med en KONG Classic kan du ge din hund timmar av underhållning och mental stimulans. Du stoppar helt enkelt din hunds favoritmellanmål, som t.ex godsaker, leverpastej, jordnötssmör etc. i leksaken och sedan kan din hund ägna en bra stund åt att få ut den. Den är gjord av en stark och hållbar gummiblandning och finns i sex storlekar, så det finns en storlek som passar varje hund.

💡 Tip: Testa att lägga till något bredbart, som t.ex jordnötssmör i KONG och lägg det i frysen över natten. På så sätt förlänger du livslängden på innehållet, och din hund kan lätt ägna flera timmar åt att ”städa” KONG-leksaken för godsaker.

Tillverkare: Kong

Material: Naturgummi

Reseller Price Total price Read more
330,00 330,00 👉 Till butik

Det gillar vi

Denna godisaktivitetsboll från MiaCara är ett annat bra val som aktivitetsleksak för din hund. Det är en så kallad ”treat ball” som kan fyllas med godsaker eller snacks. Din hund måste sedan få ut godsakerna ur bollen genom att trycka på bollen och få den att rulla. Här kommer godsakerna att kunna komma ut ur öppningarna i bollen. Bollen finns i tre färger, grön, grå och beige.

Tillverkare: MiaCara

Material: Slitstarkt gummi

Reseller Price Total price Read more

Det gillar vi

Denna snusfilt från Trixie är en annan utmärkt aktivitetsleksak för hundar. Har du inte stött på en ”snusfilt” tidigare så är det en filt som består av en massa tygremsor, i det här fallet fleece, där du kan gömma godsaker och mat som din hund kan nosa på.

Tyget är slitstarkt och går inte sönder lätt, samtidigt som det medföljande plastduken håller formen på mattan när den används. Mattan kan tvättas i 30 grader och har en halkfri beläggning på baksidan, vilket gör att den inte glider runt medan din hund nosar runt den. Täcket mäter 27x20cm, men finns i flera varianter och storlekar, så att du kan hitta den perfekta storleken för din hund.

Tillverkare: Trixie

Material: Polar fleece

Det gillar vi

Om du letar efter ett sätt att hjälpa din hund att äta långsammare samtidigt som du stimulerar honom mentalt, är en slickmatta ett självklart val. Slickmattan fungerar genom att du breder ut din hunds favorit bredbara mat på den, som t.ex leverpastej eller jordnötssmör, och sedan kan din hund börja med att slicka bort maten från mattan. På grund av de många urtagen i själva tallriken är detta inte en uppgift som kan genomföras på några minuter, och är därför en utmärkt aktivitet som säkerställer din hund många timmars underhållning och mental stimulans.

Slickmattan vi har valt här finns i fem olika färger, och har en halkfri bas som ser till att slickmattan inte rör sig medan din hund använder den. Den tål även diskmaskin, så den är lätt att hålla ren.

Tillverkare: Eat Slow Live Longer

Material: Livsmedelsgodkänd silikon

Reseller Price Total price Read more
388,00 388,00 👉 Till butik

Det gillar vi

Om du letar efter en aktivitetsleksak som kan underhålla din hund i timmar är Nina Ottossons ”Dog Worker Activity Game Level 3” ett bra val. Denna leksak är för hundar av alla storlekar. Hunden måste vända på skivan och flytta bitarna för att få godsaker, vilket gör det till en rolig och mentalt stimulerande lek för hunden.

Dessutom finns det många olika kombinationer som kan göras, så din hund kommer aldrig att bli uttråkad. Den runda skivan kan roteras hela vägen runt, och de runda delarna som vetter mot fenorna kan roteras, vilket ger en extra komplexitet till spelet. Denna leksak är bäst lämpad för mer erfarna hundar.

Tillverkare: Nina Ottosson

Material: Slitstark plast

Det gillar vi

Om du letar efter en rolig och interaktiv leksak som kan ge timmar av underhållning för din hund, är Snack Popper ett självklart val!

När din hund trycker på eller drar i snackspopparen, skjuts godsaker upp från den. På så sätt stimulerar den både din hunds intelligens medan han/hon leker och ger samtidigt massor av underhållning. Dessutom är produkten batterifri, så du behöver inte oroa dig för att behöva byta batterier på snackspoppern.

Tillverkare: Trixie

Material: Plast

Reseller Price Total price Read more

Det gillar vi

AFP bollkastare är en fantastisk leksak för hundar som älskar att apportera bollar. Det är en automatisk bollkastare, så du slipper göra kastarbetet, utan kan istället låta AFP-bollkastaren sköta denna del. Du lägger helt enkelt ner tennisbollen i maskinen och sedan skjuts bollen av till din hund.

Om du har en riktigt bra hund kanske du till och med kan lära den själv att leverera tennisbollen till maskinen efter att den har plockat upp den. Maskinen har en justerbar avståndsinställning som kan ställas in på 3m, 6m och 9m. Den är tillverkad av slitstark plast och kan användas både inomhus och utomhus.

Tillverkare: All for Paws

Material: ABS-plast

Hur man väljer den bästa aktivitetsleksaken för din hund

När du väljer den bästa aktivitetsleksaken för din hund finns det några saker att tänka på. Den första är din hunds storlek, eftersom du måste se till att leksaken inte är för stor eller för liten.

Den andra är vilken typ av aktiviteter din hund är inne på. Om din hund älskar att apportera bollar är en bollkastare ett bra val. Om din hund däremot älskar att tugga är en tuggleksak idealisk. Och om din hund älskar att lukta och utforska, en aktivitetsleksak med ett doftspår, som t.ex en snusfilt skulle vara perfekt.

Om du inte är säker på vilken typ av aktivitetsleksak din hund är mest intresserad av, finns det inte mycket annat att göra än att prova olika typer av leksaker.

När du har tagit reda på vilken typ av aktivitetsleksak din hund är mest intresserad av är det också en bra idé att se till att leksaken du tänker köpa är gjord av högkvalitativa material som är både hållbara och säkra för din hund att leka med.

Sist men inte minst är det också viktigt att du ser till att du inte köper en aktivitetsleksak till din hund som är för avancerad för just din hund. Oftast kommer återförsäljare att visa ”Level 1”, ”Level 2” etc. för aktivitetsleksaker där detta är relevant. Se till att din hund har bemästrat leksaker på nivå 1 innan du börjar köpa leksaker på nivå 2 och nivå 3, etc.

Varför köpa aktivitetsleksaker till din hund?

Kort och gott bör du köpa aktivitetsleksaker till din hund, eftersom de kommer att ge din hund mycket underhållning och mental stimulans, vilket är viktigt om du vill ha en glad och lugn hund.

Samtidigt kan aktivitetsleksaker användas som ett verktyg för att lindra oro och negativt beteende hos din hund. Vissa hundar kan, när de är uttråkade, t.ex. hitta på att du tuggar på möbler eller andra föremål i huset som inte precis är tuggvänliga. Dessutom kan hundar med en tendens till separationsångest och ångest i allmänhet börja skälla överdrivet, t.ex. när de är ensamma hemma. Båda dessa saker kan åtgärdas med en aktivitetsleksak, eftersom den ger hunden något annat att fokusera sin uppmärksamhet på.

Har du en hund som äter för snabbt kan detta också vara en bra anledning att köpa en eller flera aktivitetsleksaker. Det finns aktivitetsleksaker som är gjorda speciellt för att din hund ska äta långsammare och smälta maten bättre, och samtidigt underhålla och stimulera din hund. När hundar äter för snabbt upplever de ofta problem som kräkningar, diarré och uppblåsthet. Genom att sakta ner maten med en aktivitetsleksak kan du hjälpa till att förebygga dessa problem.

Sist men inte minst, vissa aktivitetsleksaker kan även användas av katter! Så om du är både hund- och kattägare kan du snabbt slå två flugor i en smäll genom att ha din aktivitetsleksaksarsenal under kontroll.

Slutligen är aktivitetsleksaker ett bra sätt att hålla din hund underhållen och aktiv, både inomhus och utomhus. De är särskilt användbara för aktiva hundar som behöver lite extra stimulans i sin vardag.

I vilka situationer är aktivitetsleksaker bra?

Det finns många situationer där en aktivitetsleksak är lysande. Nedan hittar du några av dessa listade.

När hunden är ensam hemma

En av de bästa situationerna för aktivitetsleksaker är när din hund måste vara ensam hemma. De flesta hundar blir snabbt uttråkade om de ska vara ensamma hemma i många timmar och i de fallen kan en aktivitetsleksak vara lysande. Det gör att tiden går snabbare för din hund, och kan hjälpa till att trötta ut den så att den får lättare att sova när den är ensam hemma.

När hunden är orolig

Om din hund tenderar att bli orolig i vissa situationer där du som ägare inte omedelbart kan åtgärda det, som t.ex. under åskväder, nagelklippning (vissa saker måste trots allt göras) etc. aktivitetsleksaker kan fungera som en utmärkt avledning för din hund. Istället för att fokusera på det som gör det oroligt kommer det istället att fokusera på aktivitetsleksaken.

Slutsats

Aktivitetsleksaker är bra för att hålla din hund underhållen och aktiv. De kan användas i ett flertal situationer, t.ex. när hunden är ensam hemma eller mår dåligt. Det finns även aktivitetsleksaker som är speciellt framtagna för att hjälpa till med problem som t.ex äta för snabbt eller tristess. Se till att prova olika typer av aktivitetsleksaker för att se vilken/vilka din hund gillar bäst!

FAQ – Vanliga frågor om aktivitetsleksaker för hundar

Vilken aktivitetsleksak för hundar är bäst?

Det finns inget entydigt svar på denna fråga eftersom alla hundar är olika och kommer att föredra olika typer av aktivitetsleksaker. Vi rekommenderar att du provar att köpa olika typer av aktivitetsleksaker till din hund och se vilken typ din hund är mest inne på. Några av de mest populära typerna av aktivitetsleksaker är slickmattor, bollkastare, tuggleksaker, sniffmattor och KONG classic. Prova några olika typer och se vilken typ din hund tycker mest om att leka med, och köp sedan fler av den här typen om det behövs.

Vilken aktivitetsleksak ska jag välja till min hund?

Det finns inget svar på denna fråga som är rätt för alla hundägare. Vilken aktivitetsleksak du ska välja till din hund beror till stor del på vilken typ av aktivitet som är din hunds favorit.

Anmeld dette indlæg

Dela artikeln på sociala medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andra artiklar som kan intressera dig