Bästa robotdammsugaren för hundhår 2024 → Se våra 3 utvalda

Bästa robotdammsugaren för hundhår 2024 → Se våra 3 utvalda

Det kan vara lite av en djungel att hitta runt marknaden för robotdammsugare. Det finns många märken och modeller, och så är specifikationerna för varje enskild robotdammsugare. Och det blir bara värre om du letar efter en robotdammsugare för ett specifikt ändamål, som t.ex att dammsuga upp hundhår. Men misströsta inte! Vi har undersökt marknaden åt dig, och samlat allt i den här artikeln där vi ger dig en översikt över de bästa robotdammsugarna för hundhår på marknaden inom följande tre kategorier:

 • Bäst överlag
 • Bäst för de flesta
 • Bäst billiga

Med den här artikeln hoppas vi göra det lite enklare för dig att hitta rätt robotdammsugare för just dina behov.

Övergripande översikt över de bästa robotdammsugarna för hundhår 🥇

Bästa overall

Bäst för de flesta

Bäst billiga

Reseller Price Total price Read more

Bästa robotdammsugaren för hundhår på marknaden

Robotdammsugaren Neatsvor X650 Pro är en avancerad robotdammsugare med marknadens högsta motoreffekt och sugkapacitet, vilket gör den perfekt för oss hundägare, då du kan vara säker på att även de mest envisa hundhåren kommer att dammsugas upp från ditt golv.

Förutom att dammsuga dina golv kan den dessutom tvätta golvet samtidigt. Med tillhörande app kan du definiera no go-zoner i hemmet för att slippa dammsuga eller tvätta i vissa områden, som t.ex. mattor i hemmet.

Den är kompatibel med både Google Home och Amazon Alexa, vilket möjliggör röststyrning. Dessutom har den en mycket bra klätterhöjd jämfört med många andra robotdammsugare, vilket är en fördel om det är höga dörrtrappor i ditt hem. Sist men inte minst erbjuder Neatsvor 100% nöjdhetsgaranti, så att du kan få tillbaka pengarna om du inte är nöjd med dammsugaren. Batteriets livslängd är mellan 120 till 180 minuter beroende på styrka inställningen, som är i den höga delen.

 • Kortfunktion: Ja
 • Golvtvättfunktion: Ja
 • Undvikande av hinder: Nej
 • Batteritid: 120-180 minuter beroende på styrka inställning
 • Laddningstid: Ej angivet

Fördelar

 • Marknadens starkaste sugkraft – Perfekt för hem med hundar
 • Golvtvättfunktion
 • 100% nöjd garanti

Nackdelar

 • Ingen
Reseller Price Total price Read more
5 490,00 5 490,00 👉 Till butik

Bästa hundhårsrobotdammsugare för de flesta

Denna kraftfulla robotdammsugare från det välkända märket iRobot är speciellt utvecklad för att plocka upp hundhår, med sin 10x starkare sugkraft än sin föregångare Roomba 600-serien.

Dessutom är den utrustad med en tillhörande app och röststyrning, så att du kan styra den från din smartphone. Robotdammsugaren kartlägger ditt hem för att optimera dammsugningen så mycket som möjligt sett till både tid och vägar den följer i ditt hem.

Den är också utrustad med intelligent undvikande av hinder och andra faror, så du behöver inte ta av dina strumpor och andra kläder från golvet innan du startar den. Roomba j7 har en batteritid på 102 minuter och tar 137 minuter att ladda, vilket är riktigt bra med tanke på priset och tillräckligt för att städa de flesta hem på en laddning. Den enda nackdelen med denna robotdammsugare jämfört med en lite dyrare är att den inte har någon moppfunktion och därför bara kan dammsuga dina golv och inte också tvätta dem.

 • Kortfunktion: Ja
 • Golvtvättfunktion: Nej
 • Undvikande av hinder: Ja
 • Batteritid: 102 minuter
 • Laddningstid: 137 minuter

Fördelar

 • Stort värde för pengarna
 • Kartfunktion och intelligent undvikande av hinder
 • Röst kontroll

Nackdelar

 • Ingen moppfunktion
Reseller Price Total price Read more

Bästa billiga robotdammsugaren för hundhår

iRobot® Roomba® i3 är en billig, kvalitetsrobotdammsugare som är optimal för hem med hundar och andra husdjur. Den är utrustad med ett anti-allergifilter (HEPA) som är effektivt för att fånga upp små partiklar och allergener.

Dammsugaren kan liksom j7 styras via röststyrning och WiFi med tillhörande app och prisas särskilt för sin utmärkta byggkvalitet jämfört med priset. Den är utrustad med dubbla gummiborstar, som hjälper till att säkerställa en bättre uppsamlingskapacitet, speciellt i förhållande till djurhår.

En av nackdelarna med detta låga pris är bl.a. att den har delar som behöver bytas ut ofta, vilket ökar underhållskostnaderna på lång sikt jämfört med t.ex. J7 Den har en batteritid på 87 minuter och tar 94 minuter att ladda, vilket också är ganska sämre än de andra två på listan här. Sist men inte minst har den inte kartfunktion eller intelligent undvikande av hinder.

Men om du kan leva med ovanstående nackdelar så får du verkligen mycket robotdammsugare för pengarna här.

 • Kortfunktion: Ja
 • Golvtvättfunktion: Nej
 • Undvikande av hinder: Nej
 • Batteritid: 87 minuter
 • Laddningstid: 94 minuter

Fördelar

 • Snabb laddningstid
 • Bra och användarvänlig app
 • Hög kvalitet – bra valuta för pengarna

Nackdelar

 • Har delar som behöver bytas ofta jämfört med andra robotdammsugare

Att välja en robotdammsugare för hundhår – Vad du behöver leta efter

Marknaden för robotdammsugare kan vara lite av en djungel att navigera i. Det finns många alternativ att välja mellan, och en hel del specifikationer mm. på de olika robotdammsugarna att ta itu med. Som tur är underlättar det lite om du vet att du letar efter en robotdammsugare som är särskilt bra för hundhår.

Nedan hittar du en kort beskrivning av de viktigaste sakerna att titta efter när du ska välja vilken robotdammsugare för hundhår som passar dig och dina behov bäst.

Sugkraft

Först och främst är det såklart viktigt att vara uppmärksam på robotdammsugarens sugkraft. Eftersom hundhår kan vara extra envisa när det kommer till att dammsugas upp är det extra viktigt att du väljer en robotdammsugare med bra sugkraft.

Borste typ

En annan sak du bör vara uppmärksam på är robotdammsugarens borsttyp. Här ska du leta efter en med dubbla gummiborst, då allt annat lika är det här borsttypen som är bäst för att plocka upp hundhår.

Batteri-liv

Du bör också vara medveten om robotdammsugarens batteritid, speciellt om du har en större bostad (+100 kvadratmeter) – På så sätt säkerställer du att dammsugaren kan dammsuga hela ditt hem på en laddning, och inte har att gå tillbaka och ladda halvvägs genom dammsugningen, vilket kan vara lite irriterande.

Golvtyp

Har du trägolv eller andra känsligare golv är det viktigt att välja en robotdammsugare med en specialiserad borste som är skonsam mot trägolv. På så sätt säkerställer du att robotdammsugaren inte i värsta fall skadar ditt golv.

Filtertyp

Sist men inte minst måste du hålla ett öga på robotdammsugarens filtertyp. Detta är särskilt viktigt eftersom hundhår kan vara en stor allergiutlösare. Dessutom en robotdammsugare med bättre filter, som t.ex Ett HEPA-filter säkerställer generellt ett renare hem då det bättre kan samla upp damm och andra skadliga partiklar du inte är intresserad av att ha i ditt hem.

FAQ – Vanliga frågor om robotdammsugare för hundhår

Det finns inget entydigt svar på vilken robotdammsugare som är bäst för hundhår, då det beror på flera olika faktorer, som t.ex. golvtyp, bostadsstorlek och mycket mer. Neatsvor X650 Pro är dock en riktigt bra insats för en av de bästa robotdammsugarna för hundhår på marknaden.

Det är förstås alltid en subjektiv bedömning som kan avgöra om något är ”värt pengarna”. Svaret på denna fråga härifrån är att en robotdammsugare definitivt är värd alla pengarna. Som det gamla ordspråket säger, tid är pengar, och skaffar du en robotdammsugare kan du spara otaliga timmar på att dammsuga, och detta till och med för bara några tusen kronor.

Ja, de allra flesta robotdammsugare kan köra över trösklar. Om du har särskilt höga dörröppningar i ditt hem bör du dock vara medveten om om robotdammsugaren du funderar på kan klättra över dörröppningar av den höjden. Det är olika från robotdammsugare till robotdammsugare hur högt de kan ”krypa” över dörröppningar.

Vissa robotdammsugare kan, förutom att bara dammsuga, även tvätta golv, medan andra inte kan göra detta. Typiskt är detta en funktion du hittar i de lite dyrare robotdammsugarna.

4.8/5 - (47 stemmer)

Dela artikeln på sociala medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andra artiklar som kan intressera dig