Bästa hundtrimmern 2023 → Komplett köpguide

Bästa hundtrimmern 2023 → Komplett köpguide

Har du en långhårig hund, t.ex. en bomullshund, som kräver mer skötsel än de flesta hundraser? Då är det självklart att få sin hunds päls trimmad med en hundtrimmer då och då. Dock är det nog väldigt få av dem som vill betala för en professionell hundfrisör alldeles för många gånger, då det snabbt går ihop.

Det är därför självklart att du skaffar en egen hundtrimmer så att du kan ta hand om pälsen själv. För att hjälpa dig på god väg har vi därför sökt igenom hela marknaden efter hundtrimmers. Vi har recenserat ett hav av artiklar om hundtrimmer, olika hundtrimmertester m.m. för att ge dig en samlad överblick över hela marknaden och inklusive vilka hundtrimmers som presterar bäst i tester, i denna artikel.

🥇 Vi rekommenderar

Moser Max45 hundtrimmer 45W PRO Modell

Reseller Price Total price Read more
1 447,00 1 447,00 👉 Till butik

 

För dig som vill ha mest valuta för pengarna

För den som vill ha mest valuta för pengarna rekommenderar vi hundtrimmern Moser Max45 45W PRO. Det är en hundtrimmer som av många är erkänd som den bästa hundtrimmern på marknaden i förhållande till priset, och är därför också en av de mest sålda hundtrimmarna i vårt land.

Den har en kraftfull 45W motor vilket gör att oavsett om du har en långhårig hund, en grovhårig hund eller en tunnhårig hund så klarar Moser hundtrimmer utan problem med uppgiften. Maskinen är även kompatibel med bilbillar och kammar från andra märken än Moser, vilket på många sätt gör den till ett mångsidigt val.

En annan mycket stor fördel med denna hundtrimmer är att den är väldigt tyst och utan vibrationer. Detta kan hjälpa till att göra din hund lugnare när den behöver trimmas, vilket kan vara särskilt trevligt första gången, tills din fyrbente vän vänjer sig vid processen.

Allt detta tillsammans gör att Moser Max45 får den största rekommendationen för att ta den på vägen i vårt hundtrimmertest.

Fördelar

 • 2 olika hastighetsnivåer
 • Massor av tillbehör ingår
 • Långt liv
 • Hög precision

Nackdelar

 • Det medföljande skärhuvudet är inte lämpligt för alla typer av päls
 • Inte den bästa kylningen

För dig som vill ha det bästa av det bästa

Om du letar efter en hundtrimmer som kan användas både hemma och i frisörsalongen, då är Oster A6 Comfort hundtrimmer ett bra val. Denna hundtrimmer är lätt att använda och har hög kapacitet. Dessutom är den utrustad med en tyst motor vilket gör att din hund inte blir skrämd när du använder den.

Oster A6 Comfort hundtrimmer har fått mycket bra recensioner och därför presterar den också bäst i tester. Denna hundtrimmer har bl.a. fick toppbetyg på dyrenes-butik.dk, där den prisas för sin tysta motor och höga kapacitet.

Därför kan du tryggt investera i en Oster A6 Comfort hundtrimmer om du vill vara säker på att få det bästa resultatet när du klipper hundens päls.

Fördelar

 • Hållbarheten
 • Det kraftfulla motorbladet
 • Levereras med en rad tillbehör

Nackdelar

 • Inte lika exakt som andra modeller

2. Moser Max50 Pro hundetrimmer

Reseller Price Total price Read more
2 195,00 2 195,00 👉 Till butik

 

För dig som vill ha den tystaste hundtrimmern

Moser Max50 Pro hundtrimmer är en tyst och effektiv hundtrimmer som presterar bra i flera tester. Den är lätt att använda och har en ergonomisk design som gör den bekväm att hålla i handen. Dessutom är Moser Max50 Pro utrustad med ett kraftfullt motorblad som garanterar skonsam trimning av hunden.

Moser Max50 Pro hundtrimmer är också en mycket hållbar produkt som kan användas i många år framöver. Om du vill ha en av de bästa hundtrimmarna på marknaden bör du definitivt kolla in Moser Max50 Pro. Dessutom rekommenderas denna hundtrimmer oftast för bomullshundar. Så om du har en bomullshund bör denna hundtrimmer definitivt vara i din övervägande.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Hög prestanda/prisförhållande
 • Klipper hundens päls effektivt och utan att klippa hunden

Nackdelar

 • Priset
 • Inte så bra på att trimma svansar och tassar

3. Hundklippare Kit MOSER 1230 Rex

Reseller Price Total price Read more
710,00 710,00 👉 Till butik

För dig som behöver trimma fin och tunn päls

MOSER 1230 Rex är en hundtrimmer av hög kvalitet som kan användas för att effektivt klippa din hunds päls. Den är gjord av slitstarka material och har en kraftfull motor som klarar även det mest envisa hår. Den kommer också med en mängd olika tillbehör, inklusive 2 extra kammar med olika skärlängder och en borste för rengöring av bladen

Den utmärker sig särskilt genom att vara bra på att trimma hundar med finare och tunnare päls. Motorn är på 15W vilket räcker till de allra flesta hundraser. Om du ska klippa stark och filtrerad päls rekommenderas att du går för en 45W hundtrimmer som t.ex. Moser Max50 Pro.

Fördelar

 • Priset
 • Mycket hög precision
 • Tyst
 • Levereras med ett antal tillbehör

Nackdelar

 • Inte lika kraftfull som vissa av de lite dyrare modellerna

Det är därför du behöver köpa en hundtrimmer

Om du har en hund vet du att den behöver skötas regelbundet. Det kan vara en tidskrävande process, men för vissa är det viktigt att deras hund alltid ser bra ut. En hundtrimmer kan hjälpa till att göra trimningsprocessen mycket enklare och snabbare. Dessutom är det såklart också billigare att trimma sin hund själv, snarare än att ta den till en professionell hundfrisör.

Med en bra hundtrimmer kan du snabbt och enkelt trimma din hunds hår, vilket kan hjälpa till att hålla det snyggt och snyggt. Det kan också hjälpa till att förhindra ansamling av överflödigt hår, vilket kan leda till hudproblem.

Om du letar efter ett enkelt sätt att hålla din hund i toppskick är en hundtrimmer ett måste tillbehör.

Hur man väljer rätt hundtrimmer

Att välja rätt hundfrisör kan vara en svår uppgift. Det finns så många på marknaden och var och en har sina funktioner och fördelar. Hur vet du vilken som är rätt för dig och din hund?

Det första steget är att ta reda på vilka behov du har. Här bör du ställa dig själv följande två frågor:

Vilken typ av päls har min hund?
Vilken typ av trim vill jag ha?
När du väl vet det kan du börja titta på specifika modeller.

Några av de mest populära hundtrimmarna inkluderar elektriska modeller, som är bra för grov eller tjock päls. Dessutom finns det manuella modeller som är perfekta för finare trimning. Vilken typ du än väljer är det en bra idé att läsa recensioner av just den hundtrimmern innan du köper för att få en uppfattning om vad andra ägare har upplevt med just den modellen.

När du hittar rätt hundfrisör kommer du att bli förvånad över hur enkelt och smärtfritt det kan vara att putsa din hunds päls!

Så om du letar efter en hundtrimmer av hög kvalitet som kan hjälpa till att hålla din bästa vän på topp, se till att du tar reda på vad dina behov verkligen är, gör sedan din research och välj slutligen den som är rätt för dig och din hund. Lycka till!

Kan du klippa din hund själv?

Det går förvisso att ansa sin hund själv, men det gäller att vara väldigt försiktig.

Se till att du har rätt verktyg och är bekant med rätt teknik innan du sätter igång. Om du inte är bekväm med att göra det själv kan du alltid ta din hund till en professionell frisör.

Hur sköter jag min hund?

Det finns några saker att tänka på när du trimmar din hunds päls:

Använd alltid vass sax eller klippare. Matta löv kan orsaka smärta för din hund och kan till och med leda till skador.
Var mycket försiktig så att du inte skär din hunds hud. Det kan lätt hända om du inte är försiktig, så ta god tid på dig och var extra försiktig. Om du av misstag skär av din hunds hud, sluta trimma omedelbart och tvätta området med tvål och vatten.
Var försiktig. Hundar har känslig hud, så dra eller slit inte i pälsen medan de trimmar. Var så försiktig som möjligt för att undvika att orsaka obehag.
Se till att du har allt du behöver innan du sätter igång. Den innehåller en vass sax eller klippare, en kam och några godsaker. Att ha allt du behöver inom räckhåll hjälper dig att göra upplevelsen smidig för både dig och din hund.
Ta din tid. Om det är första gången du trimmar din hunds päls är det viktigt att gå långsamt och vara försiktig. Det är bättre att ta sig tid och göra ett bra jobb än att rusa och riskera att göra ett misstag.
När du har samlat ihop allt du behöver är du redo att börja trimma din hunds päls. Börja med att kamma igenom pälsen för att ta bort eventuella knutar och tovor. Börja sedan trimma i små, långsamma rörelser.

Var extra noga med att inte skära din hunds hud medan du arbetar och se till att ta pauser. Om du gör ett bra jobb bör din hund vara avslappnad och bekväm under processen. Och i slutändan har du en vackert trimmad päls som både du och din hund kommer att vara stolta över!

Se ev videon nedan om det är första gången du måste trimma din hund:

Bra råd när du ska trimma din hund för första gången

 1. Klipp din hunds hår gradvis och ofta för att hålla det friskt och trasselfritt.
 2. Innan du klipper hundens hår, borsta det noggrant för att ta bort eventuella knutar och knutar.
 3. Klipp bara de hårstrån som sticker ut ur det naturliga pälsmönstret – klipp inte för mycket!
 4. Om du inte är säker på hur du ska trimma ett visst område, fråga en professionell frisör om hjälp.

FAQ

Vilken hundtrimmer är bäst?

Vilken hundtrimmer som är bäst beror helt på dina behov.

Vissa kanske föredrar en speciell trimmer för att den är billigare eller lättare att använda, medan andra kanske föredrar en mer avancerad modell med mer kraft.

När du ska välja vilken hundtrimmer som är bäst för dig och din hund finns det några faktorer du bör tänka på. Först och främst är motorns kraft en viktig faktor, liksom storleken och formen på trimmerhuvudet. En annan viktig faktor är hur lätt trimmern är att rengöra.

Moser Max45 hundtrimmer är ett utmärkt val för dig som letar efter en högkvalitativ men prisvärd trimmer. Motorn på 45 watt ger gott om kraft, och trimmerhuvudet är litet och lätt att manövrera. Trimmern är dessutom lätt att rengöra, vilket gör den till ett bra val om du också vill ha en trimmer med minimalt underhåll.

Sist men inte minst erbjuder Moser också ett brett utbud av tillbehör, vilket gör det till ett mångsidigt val för dem som vill sköta sin hund hemma.

Vilken hundtrimmer ska jag välja?

Det finns många olika typer av hundtrimmer på marknaden, så det kan vara svårt att bestämma sig för vilken man ska välja. Faktorer som du bör tänka på inkluderar: vilken typ av husdjur du har, storleken på trimmern och hur ofta du behöver använda den.

Om du har en liten hund är en kompakt trimmer förmodligen bäst. Om du har en stor hund kan du behöva en trimmer med mer kraft. Och om du behöver använda trimmern ofta kan du behöva investera i en modell med fler funktioner.

Kan du använda mänskliga trimmers för hundar?

Nej, hundtrimmers är speciellt utformade för att klippa hundhår och vara skonsam mot huden. Mänskliga trimmers kan vara för hårda och orsaka obehag eller till och med skada på hunden.

Hur ofta ska jag putsa min hund?

Det rekommenderas vanligtvis att trimma din hund var sjätte till åttonde vecka. Detta beror givetvis på hundens päls och dina preferenser angående hur kort/lång du vill att din hunds päls ska vara.

4.9/5 - (10 stemmer)

Dela artikeln på sociala medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andra artiklar som kan intressera dig