Hundskor | Se de 5 bästa i test (2024)

Hundskor | Se de 5 bästa i test (2024)

vad. Därför har många hundägare börjat överväga hundskor till sina hundar, eftersom det är ett utmärkt sätt att skydda hundens tassar från kyla, snö och andra tuffa inslag i naturen.

Du har med största sannolikhet landat på den här sidan eftersom du befinner dig i just den här kategorin. För att göra ditt liv lite enklare har vi skapat denna översikt där vi har valt ut de 5 hundskorna på marknaden som vi anser är de bästa. Vi har valt dessa baserat på en mängd olika faktorer, inklusive passform, komfort, hållbarhet och skydd. Dessutom har vi även tittat på andra hundägares åsikt om skorna på t.ex. TrustPilot och i Facebookgrupper för hundägare.

Så läs vidare och ta reda på vilka hundskor du ska välja till din bästa vän!

🥇 Vår favorit

Reseller Price Total price Read more

Om du letar efter ett par bra hundskor som kan skydda din valps tassar från kyla och snö, då är Trixie Walker Active ett bra val. Dessa skor är gjorda med en halkfri TPR-gummisula och en ovandel i mesh som andas. Din hund kommer därför att kunna stå stadigt på alla ytor samtidigt som tassarna kan andas och undvika överhettning. Skorna har även en reflexremsa för att hålla din hund synlig under kvällspromenader. Och om din hund råkar ha skador eller sår på tassarna, kan dessa skor hjälpa till att främja läkning.

Tillverkare: Trixie

Material: Gummi

Fördelar

 • Lätt att sätta på hunden
 • Reflexband
 • Halkfri sula

Nackdelar

 • Ej lämplig för inomhusbruk

Om du letar efter ett snyggt och hållbart sätt att skydda din hunds tassar är dessa hundstövlar från Trixie ett utmärkt val. Ovandeln i polyester är tuff och långvarig, medan vinylsulan ger ett pålitligt grepp och motstår slitage. Dessutom gör den smarta burrremmen att skorna är lätta att justera och sätta på din hunds tassar även om du har en hund som inte gillar att sitta/stå stilla. Dessutom minskar denna hundsko också risken för infektion i din hunds tassar.

Tillverkare: Trixie

Material: Polyester

Fördelar

 • Minska risken för infektion
 • Kan enkelt anpassas till alla hundtassar
 • Tillverkad av slitstarka material

Nackdelar

 • Inte lämplig för hårda ytor, här är Trixie Walker Active ett bättre val
Reseller Price Total price Read more

Om du letar efter ett bra set hundskor (hundstrumpor) som håller din hund säker inomhus, är dessa halkfria hundstrumpor från Trixie ett utmärkt val. De har en halkfri gummibeläggning på botten, som förhindrar att din hund halkar och skadar sig. De är särskilt bra för äldre hundar, skyddar mot sår och kan lindra problem med tassslickning.

Tillverkare: Trixie

Material: Bomull

Fördelar

 • Halkfri gummibeläggning
 • Skyddar mot sår
 • Kvalitetsmaterial

Nackdelar

 • Endast för inomhusbruk

Om du letar efter en lätt, tunn och smidig hundsko är dessa hundskor i naturgummi från PAWZ ett självklart val. De är gjorda av 100% naturgummi och har en riktigt bra passform. Samtidigt stör de inte hundens rörelser som andra tyngre hundskor kan göra.

Eftersom denna hundsko anses vara en ”engångssko” finns det totalt 6 par skor i förpackningen. Även om det är en engångssko kan de oftast användas mer än en gång, men man ska nog räkna med att de slits ut snabbare än andra hundskor som inte är engångsskor.

Tillverkare: PAWZ

Material: Naturgummi

Fördelar

 • Stör hundens rörelser mindre än andra hundskor
 • Bra passform
 • Tillverkad av miljövänligt material

Nackdelar

 • Är en engångssko

Utgående hundskor

Hundskor i mjuk flexibel silikon

silikone-hundesko
Reseller Price Total price Read more

Letar du efter ett bra sätt att hålla din valps tassar varma och skyddade under vintern? Då kan dessa läckra hundskor i flexibel sidenkon vara de rätta för dig och din hund! De är som sagt gjorda av mjukt, smidigt silikon, är lätta att ta av och på och har en smart kardborrestängningsfunktion.

Dessutom kommer de i ett paket om fyra, så du får 2 par hundskor om du väljer dessa. Sist men inte minst är de också riktigt lätta att rengöra, vilket kan vara en stor fördel när din hund har varit ute i en blandning av sladdrig frost och lera på vintern.

Tillverkare: Ej angivet

Material: Silikon

Fördelar

 • Paketet innehåller 2 par skor
 • Lätt att städa

Nackdelar

 • Ej lämplig för hårda ytor

Vad är hundskor?

Hundskor är en typ av skodon speciellt designade för hundar. De är ofta gjorda av material som gummi eller neopren och hjälper till att skydda hundens tassar från hårda väderförhållanden eller ytor. Hundskor kan också användas för att ge extra grepp på hala underlag.

Hur man väljer de bästa hundskorna för din hund

Det finns några saker du bör tänka på när du ska välja de bästa hundskorna för just din hund. Den första är typen av hundsko. Det finns flera olika typer, men oftast hittar du vanliga hundskor, hundstövlar och hundstrumpor.

Hundstövlar är idealiska för kallare väder eller tuff terräng, hundskor är bra för allmänt bruk både inomhus och utomhus, medan hundstrumpor i första hand lämpar sig för inomhusbruk.

Efter att du har avgränsat vilken typ av hundsko som är rätt för din hund, är nästa sak du bör tänka på storleken. Du måste se till att skorna du väljer passar din hunds tassar bra och varken sitter för tajta eller för lösa. Om du inte är säker på hur du ska ta reda på vilken storlek din hund behöver, har vi skapat ett avsnitt nedan för just detta ämne.

Det tredje du bör överväga, lite i samband med det första övervägandet angående skotyp, är om du letar efter hundskor för inomhus- eller utomhusbruk. Inomhusskor har vanligtvis en halkfri sula, vilket hjälper till att förhindra att din hund halkar på hala underlag, medan hundskor för utomhusbruk vanligtvis har en bättre slitbana för att ge bättre grepp på våta eller isiga ytor.

Självklart finns det även skor som kan användas både inomhus och utomhus. Men om du vet att din hund endast kommer att använda skorna inomhus eller utomhus rekommenderar vi att du väljer ett par som är speciellt framtagna för det användningsscenariot.

Hur hittar jag min hunds skostorlek?

Om du aldrig har köpt hundskor till din hund tidigare, kan det verka som en överväldigande uppgift att ta reda på rätt storlek för din hund.

Men det är viktigt att du väljer rätt storlek för din hund, för att säkerställa dess komfort och säkerhet. Det är faktiskt inte så svårt att hitta rätt ”skostorlek” för din hund, om du bara följer de tre stegen nedan:

 1. Få din hund att stå/sitta/ligga stilla.
 2. Placera hundens tass på ett papper och se till att den hålls stilla.
 3. Rita runt din hunds tass med en penna eller penna och undvik spikspetsarna helt (mycket viktigt!)
 4. Från ritningen du just har gjort kan du nu enkelt mäta längden och bredden på din hunds tassar.
 5. Följ storleksguiden från tillverkaren och välj storlek baserat på måtten som anges i den.
 6. Voila! Du har nu hittat den perfekta skostorleken för din hund.

Hur man sätter hundskor på sin hund

Det kan verka lite läskigt när man ska sätta skor på sin hund för första gången, men med lite övning blir det snabbt lätt, och något man inte ens tänker på hur man gör. Nedan har vi skapat en kort steg-för-steg-guide som du kan följa första gången du sätter skor på din hund.

Först och främst, se till att skorna har rätt storlek för din hunds tassar.

Placera skon framför din hunds tass och lyft försiktigt upp tassen för att föra in den i skon.

Justera skon så att den sitter tätt runt din hunds tass och se till att alla fyra tassarna sitter i skon.

Om det behövs, knyt snören runt din hunds fotled för att hålla skon på plats.

Se ev även denna video nedan:

Slutsats

Som du kan se på vår lista finns det några olika typer av hundskor på marknaden. Det är viktigt att välja rätt typ för dig och din hunds specifika behov. Vi har också gett dig en enkel guide till hur du mäter din hunds tassstorlek, så att du kan hitta rätt storlek för din hund. Och slutligen har vi inkluderat en steg-för-steg-guide om hur du sätter din hund på sina skor för första gången. Så vad väntar du på? Kom in och beställ ett par hundskor till din fyrbenta vän idag!

FAQ – Vanliga frågor om hundskor

Vilka hundskor är bäst?

Det finns inget definitivt svar på denna fråga, eftersom den bästa typen av hundsko varierar beroende på din hunds specifika behov. Vi har dock gjort en lista på fem skor som presterar bra i tester och får bra feedback från andra hundägare.

Vilka hundskor ska jag välja?

Du måste välja de hundskor som bäst passar dig och din hunds specifika behov. Vanligtvis kan man fundera på om det ska vara för inomhus- eller utomhusbruk och välja utifrån detta. Dessutom är det viktigt att du väljer ett par skor i rätt storlek som passar din hunds tassar.

5/5 - (1 stemmer)

Dela artikeln på sociala medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andra artiklar som kan intressera dig