Hundryggsäck → Här är de 6 bästa 2023

Hundryggsäck → Här är de 6 bästa 2023

Att hitta rätt ryggsäck för din hund kan vara en utmaning då det finns många faktorer att ta hänsyn till såsom storlek, komfort, pris och funktionalitet. En bra ryggsäck för hundar ska vara både bekväm för din hund att vara i och lätt för dig att bära.

I den här artikeln har vi samlat de 6 bästa hundryggsäckarna så att du enkelt kan hitta den rätta för dig och din hund.

Övergripande översikt över de bästa hundryggsäckarna 🥇

Prisvärd ryggsäck för hundar i hög kvalitet

Smart hundryggsäck och transportväska i ett

Hundryggsäck med hög andningsförmåga – Perfekt för långa promenader

Maximal komfort och säkerhet för din hund

Prisvärd bekväm ryggsäck och bärväska för din hund

Det gillar vi

Prisvärd ryggsäck för hundar i hög kvalitet

Trixie DanBackpack är perfekt för dig som vill ta med din fyrbenta vän på ett äventyr. Ryggsäcken har en midjerem som säkerställer idealisk viktfördelning och ökad komfort när du har din hund med dig på resa.

Den har även ett integrerat kort koppel som hindrar din hund från att plötsligt hoppa ur ryggsäcken. Ryggsäckens mesh-inlägg säkerställer optimal lufttillförsel till din hund och förhindrar överhettning under varma dagar.

Dessutom har den en vadderad bottenplatta i polyester med lammskinnslook, vilket ger din hund extra komfort. Slutligen ingår reflekterande element på väskan som håller både dig och din hund synliga och säkra i mörkret. Trixie Dan Backpack är ett bra val för dig som vill ha en prisvärd och säker ryggsäck för att ta med din bästa vän på både kortare och längre resor.

 • Max belastning: 6 kg.
 • Mått: 36 x 44 x 26 cm
 • Material: Polyester
 • Tillverkare: Trixie

Det gillar vi

Smart hundryggsäck och transportväska i ett

Denna smarta ryggsäck från Trixie kan fungera som både ryggsäck och transportväska, vilket gör den lätt att ta med på språng. Väskan är idealisk för transport av mindre hundar och har en maxlast på 7 kg. Den har ett integrerat kort koppel som håller din hund säker under promenaden. Väskans axelband kan tas av när du behöver använda den som transportväska istället för ryggsäck.

Den yttre fickan ger bra möjlighet till extra utrymme för alla förvaring av dina tillhörigheter du kan behöva ta med dig på resande fot. Ryggsäcken har även justerbara remmar och bra stoppning vilket gör den praktisk och bekväm för både dig och din hund.

 • Max belastning: 7 kg.
 • Mått: 25 x 38 x 50 cm
 • Material: Polyester
 • Tillverkare: Trixie

Det gillar vi

Hundryggsäck med hög andningsförmåga - Perfekt för långa promenader

Trixie William-ryggsäcken är en robust och tålig hundryggsäck som klarar även de mest krävande utomhusäventyren med din hund. Det är den perfekta ryggsäcken för dig som vill ta med din fyrbenta vän på långa promenader eller vandringsturer i naturen. Ryggsäcken är designad med en midjerem och en bröstrem vilket skapar en optimal viktfördelning.

Dessutom har ryggsäcken en vadderad bottenplatta med ett uttagbart inlägg som kan handtvättas. Reflexbanden på ryggsäcken ökar synligheten i mörka förhållanden och ser till att du och din hund kan ses av andra i trafiken. Denna ryggsäck har även en integrerad lina, som ser till att din hund sitter säkert fast i ryggsäcken medan du går på promenad.

 • Max belastning: 30 kg.
 • Mått: 33 x 43 x 23 cm.
 • Material: Polyester
 • Tillverkare: Trixie

Det gillar vi

Maximal komfort och säkerhet för din hund

Kurgo G-train K9 ryggsäck är en solid och mångsidig ryggsäck för hundar som väger upp till 11 kg. Den är designad med fokus på maximal komfort och säkerhet för dig och din hund, så att ni kan njuta av långa promenader tillsammans utan några bekymmer. Dessutom är den extra vadderad så att din hund kan sitta bekvämt, och har samtidigt en extra vadderad ficka inuti för förvaring av t.ex. din bärbara dator eller något annat du kan behöva ta med dig på språng.

Denna ryggsäck kan även användas som handväska om du behöver bära din hund i handen istället för på ryggen. Dessutom är väskan vattentät och utrustad med justerbara remmar, så att du kan anpassa den efter din egen kroppsstorlek och på så sätt säkerställa optimal komfort.

 • Max belastning: 11 kg.
 • Mått: 33 x 53 x 25 cm.
 • Tillverkare: Kurgo

Det gillar vi

Prisvärd bekväm ryggsäck och bärväska för din hund

Denna hundryggsäck från Trixie är det självklara valet om du letar efter det mer budgetvänliga alternativet, men samtidigt inte vill tumma på varken komfort eller säkerhet. Den har specialdesignats med sikte på att ge din hund en hög grad av komfort, samt säkerhet under resan, och med den integrerade säkerhetslinan kan du vara säker på att din hund inte av misstag hoppar eller ramlar ur ryggsäcken under resan.

Väskan kan öppnas både upptill och framtill och är därför extra praktisk när du ska få in/ur din hund ur ryggsäcken. Ryggsäcken är självklart försedd med reflekterande kant, som ser till att både du och din hund syns i mörkret. Sist men inte minst kan den enkelt göras om till en bärväska om du behöver gå med din hund i handen istället för på ryggen. Att göra en lång historia kort; riktigt många användbara funktioner och maximal säkerhet och komfort till ett mycket rimligt pris.

 • Max belastning: 8 kg.
 • Mått: 44 x 30 x 21 cm
 • Material: Polyester
 • Tillverkare: Trixie

Utgående hundryggsäckar

Camon hundryggsäck

camon-hunderygsaek

Det gillar vi

Snygg och smart ryggsäck för små hundar

Camon hundryggsäck är ett gediget val för dig som vill ha en smart och funktionell ryggsäck till din hund. Denna ryggsäck har en integrerad kort sladd och midjeband, vilket ger optimal viktfördelning och därmed ökad komfort för dig under promenader med din hund. Ryggsäcken är tillverkad av mjukt och slitstarkt nylonmaterial, vilket säkerställer hög hållbarhet. En stor fördel med just den här ryggsäcken är att den kan tvättas i maskin, så att du enkelt och bekvämt kan hålla den ren och hygienisk.

Dessutom kan den fungera som både ryggsäck och vanlig handväska, och är utrustad med en ventilerande mesh-luftöppning som ser till att din hund får optimal lufttillförsel och ventilation medan den ligger i ryggsäcken.

 • Max belastning: 8 kg.
 • Mått: 30 x 30 x 49 cm
 • Material: Nylon
 • Tillverkare: Camon

Så här har vi valt ut de bästa ryggsäckarna för hundar

Vi har hittat de bästa ryggsäckarna för hundar genom en grundlig genomgång av ryggsäckarna på den svenska marknaden. Dessutom har vi tittat på andra hundägares erfarenheter från olika forum, Facebookgrupper för hundägare m.m. vilket har gjort det möjligt för oss att välja produkterna på ett mer helhetsgrepp än bara tillverkarnas egen information.

Vi har även tittat på Trustpilots recensioner för att få en inblick i hur andra kunder har upplevt produkten och kundservicen hos våra utvalda återförsäljare. Samtidigt har vi givetvis också granskat tester och recensioner från pålitliga källor, såsom djurorganisationer och andra specialiserade webbplatser som testar och jämför olika produkter för hundar.

De 6 ryggsäckarna på vår lista har noggrant valts ut utifrån deras funktionalitet, komfort, hållbarhet och säkerhet, vilket alla är bland de viktigaste faktorerna när du ska välja den bästa ryggsäcken för dig och din hund. Vi är övertygade om att, oavsett vilken av ryggsäckarna på listan du väljer, kommer du och din hund att få en bra upplevelse och göra era framtida resor till en trevlig och säker upplevelse för er båda.

Det måste man tänka på när man köper en ryggsäck till en hund

Som nämnts i avsnittet ovan finns det vissa saker du bör tänka på när du köper en ryggsäck att bära din hund i, för att säkerställa rätt val för dig och din hund.

Specifikt handlar det om följande:

 • Max belastning
 • Ventilation
 • Integrerad linje
 • Material
 • Antal fickor
 • Tvättbarhet

Max belastning

Det förmodligen viktigaste att vara medveten om är om ryggsäcken du har i åtanke kan bära just din hund. De flesta ryggsäckar för hundar klarar från 6 kg. och uppåt, så om du har en hund som t.ex. väger 8 kg. det är viktigt att du inte väljer en ryggsäck som bara klarar 6 kg. last, eftersom du riskerar att ryggsäcken går sönder under promenaden.

Det rekommenderas inte att bära runt din hund i en ryggsäck om den väger mycket mer än 12 kg.

Ventilation

För att din hund ska uppnå bästa möjliga komfort och slippa bli för varm på dina promenader på sommaren är det viktigt att du väljer en ryggsäck med bra ventilation. Här får man leta efter att ryggsäcken ska ha nätluftöppningar. Dessa säkerställer optimal luftventilation, så att din hund inte överhettas.

Integrerad linje

Förutom komfort är säkerheten såklart också en mycket viktig aspekt att vara medveten om. I förhållande till just detta kan du med stor fördel välja en ryggsäck som har en integrerad lina som kan hålla koll på din hund medan den ligger i ryggsäcken. På så sätt säkerställer du att din fyrbenta vän inte plötsligt hoppar/ramlar ur ryggsäcken under och blir svårt skadad.

En integrerad lina är enligt vår mening ett absolut måste när det kommer till en ryggsäck för hundar, och därför har alla ryggsäckar vi valt ut också en integrerad lina/kort koppel.

Material

Efter säkerhet och komfort kommer kvalitet. Som de flesta vill du nog slippa köpa en ryggsäck som går sönder strax efter. Därför är det viktigt att du letar efter materialet ryggsäcken är gjord av, och går efter ett slitstarkt och hållbart material som t.ex. polyester.

Antal fickor

En sak som är lätt att förbise i jakten på den bästa ryggsäcken är antalet fickor i ryggsäcken.

Trots det är det något värt att leta efter och betala extra för, då det säkrar praktiken för dig och säkerställer att du enkelt kan ta med dig alla nödvändigheter på promenaderna, som t.ex. godsaker och personliga tillhörigheter.

Tvättbarhet

En sista sak som är mer ”nice-to-have” än ”need-to-have” är en maskintvättbar ryggsäck. På så sätt slipper du stå och krångla med att tvätta ryggsäcken för hand när den blivit smutsig. Det säkerställer enkel och bekväm optimal hygien för både dig och din hund.

Är det en bra idé att köpa en hundryggsäck?

Det korta svaret är ja! Om du t.ex. skulle vilja ta med din hund på promenader där den inte klarar hela sträckan på egen hand, då är en hundryggsäck ett utmärkt köp. Utöver det kan en hundryggsäck vara ett bra sätt att skydda din hund från faror på marken som trafik, cyklister etc.

Dessutom finns det andra fördelar med att köpa en hundryggsäck:

 • Mer kontroll: Du har mycket bättre kontroll över din hund om den är i ryggsäck under dina promenader. På så sätt slipper du stressa över om den plötsligt åker ut på vägen eller hamnar i andra farliga situationer. Dessutom kan det också vara skönt för dina händer och armar, eftersom de inte behöver anstränga sig för att hålla i snöret.
 • Ökad rörlighet: En hundryggsäck kan även ge din hund och dig möjlighet att ge dig ut på äventyr som tidigare inte varit möjliga på grund av fysiska begränsningar för din hund, som t.ex. vandringsturer uppför branta backar som din hund inte kommer att klara av på egen hand.
 • Frihet att bära andra saker: Genom att bära din hund i en ryggsäck, istället för att gå med den i koppel, har du båda händerna fria, och därför möjlighet att enkelt bära andra saker, som t.ex. kamerautrustning mm.
 • Komfort för din hund: En hundryggsäck kan vara bekvämare för din hund, särskilt på längre promenader där dess muskler och leder är stressade. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för små hundar eller hundar med fysiska begränsningar.

Transportväska och ryggsäck för hundar i ett

Om ni båda är intresserade av en general transportväska (som du bär i handen) och en ryggsäck till din hund, du behöver faktiskt inte göra 2 inköp. Istället kan du köpa en transportväska och hundryggsäck i ett. Smart, eller hur?

T.ex. Trixie Tara och Trixie Tbag Deluxe från artikeln här är både transportväskor och ryggsäckar i ett.

FAQ – Vanliga frågor om hundryggsäckar

Hur mycket en hundryggsäck kan bära beror på den specifika ryggsäckens maximala belastning. Detta kommer vanligtvis att anges på ryggsäckens produktsida av återförsäljaren.

Det är svårt att ge ett tydligt svar på denna fråga då det beror på dina och din hunds behov. Om du bara vill ha en vanlig hundryggsäck så är Trixie DanBackpack ett bra val. Skulle du däremot vilja ha en ryggsäck som även kan fungera som en vanlig transportväska, så är Trixie Tara ett självklart val.

Anmeld dette indlæg

Dela artikeln på sociala medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andra artiklar som kan intressera dig