Bästa hundbädden – Se de 8 bästa hundsängarna här (2024)

Bästa hundbädden – Se de 8 bästa hundsängarna här (2024)

Om du letar efter en ny hundsäng är det här artikeln för dig!

Vi har samlat de 8 bästa hundbäddarna på marknaden baserat på kundrecensioner och betyg. En hundbädd är ett bra sätt att ge din lurviga vän lugn och trygghet. Alla hundar älskar att ha en plats i hemmet som bara är ”deras”.

Det finns många olika typer och storlekar av hundsängar och hundbäddar, så det är viktigt att välja rätt korg för din hund. Och i den här artikeln hjälper vi dig med just detta, genom att ge dig en överblick över de många olika hundsängar och hundbäddar som finns på marknaden, och slutligen har vi tagit med en hel del användbar information om saker du bör vara medveten om när du köper en hundsäng etc.

Glad läsning!

🥇 Vi rekommenderar

Om du letar efter en bekväm hundsäng av hög kvalitet är Dogman Classy Memory Foam Dog Bed definitivt värt att överväga. Denna säng är gjord av förstklassiga material, vilket säkerställer att din hund kommer att kunna njuta av en god natts sömn i många år framöver.

Sängen har ett avtagbart överdrag som lätt kan tvättas, samt en memory foam-kärna som ger gott om stöd och komfort.

Så om du letar efter en hundsäng i toppklass som ger ditt husdjur oöverträffad komfort, så är Dogman Classy definitivt ett bra val!

Specifikationer

Tillverkare: Dogman

Dogman Classy Memory Foam finns i följande storlekar:

Liten: 54 x 50 x 28 cm

Medium: 64 x 60 x 30 cm

Stor: 74 x 70 x 32 cm

X-Large: 84 x 80 x 34 cm

Fördelar

 • Priset
 • Vändbar kudde
 • Fyllningen är gjord av återvunnet material
 • Finns i många storlekar

Nackdelar

 • Finns endast i 2 färger

Om du letar efter en snygg och bekväm hundsäng är Trixie Harvey hundsäng definitivt värd att överväga. Denna säng är gjord av högkvalitativa material, vilket säkerställer att ditt husdjur kommer att njuta av en god natts sömn i många år framöver.

Trixie Harvey hundsäng har en snygg munkdesign som är extremt bekväm för din hund och kommer att se bra ut i alla hem.

Tack vare de högkvalitativa materialen som används är denna säng mycket hållbar och kommer att hålla i många års användning. Så om du vill ha en hundsäng som är både snygg och bekväm är Trixie Harvey Donut Bed definitivt rätt val för dig och din hund!

Specifikationer

Producent: Trixie

Finns i följande storlekar:

Liten: Ø 50 cm

Medium: Ø 60 cm

Stor: Ø 70 cm

X-Large: Ø 80 cm

Fördelar

 • Vändbar kudde
 • Snygg munkdesign
 • Det silkeslena materialet

Nackdelar

 • Finns endast i 1 färg

3. MiaCara Nube (Smoke)

Reseller Price Total price Read more
2 995,00 2 995,00 👉 Till butik

MiaCara Nube hundsäng är en stilren, minimalistisk hundsäng som är perfekt för alla hem. Denna säng är gjord av högkvalitativa material, vilket säkerställer att din hund kommer att njuta av en god natts sömn i många år framöver.

Madrassen i MiaCara Nube hundsäng är gjord av Eco Tex-certifierade material, vilket gör att den är mögel- och bakterieresistent. Detta gör MiaCara Nube hundsäng till ett hälsosamt val för din hund, eftersom det hjälper till att hålla hundens päls frisk. Madrassen är också tjock och stödjande, vilket gör den perfekt för din hund att koppla av på.

MiaCara Nube hundsäng finns i flera olika storlekar, så att du kan hitta den perfekta storleken för din hund.

Så om du letar efter en snygg, minimalistisk hundsäng som passar perfekt i alla hem, är MiaCara Nube hundsäng definitivt rätt val för dig!

Specifikationer

Producent: MiaCara

Finns i följande storlekar:

Liten: 70 x 55 x 22 cm

Small / Medium: 80 x 65 x 22 cm

Medium: 91 x 71 x 26 cm

Stor: 120 x 90 x 30 cm

Fördelar

 • Tillverkad av högkvalitativa material
 • Öko Tex-certifierad madrass
 • Tjock och stödjande madrass

Nackdelar

 • Priset är i den övre delen för en hundsäng

Letar du efter en hundsäng i världsklass som får din lurviga vän att känna sig som en kung eller drottning? Se inte längre än till Hunter Astana! Denna lyxiga säng har en mjuk yta på utsidan och ett ultramjukt plyschmaterial på insidan, vilket säkerställer att din hund kommer att vara bekväm och mysig.

Dessutom kan kudden i botten vändas och det finns till och med en dragkedja så att du enkelt kan tvätta hela överdraget! Hunter Astana hundsoffa finns tyvärr bara i två olika storlekar, nämligen small och medium.

Så om du inte har en stor hund och letar efter en lyxig hundsäng som får din lurviga vän att känna sig som kunglighet, är Hunter Astana det perfekta valet för dig!

Specifikationer

Tillverkare: Hunter

Finns i följande storlekar:

Liten: 60 x 45 x 25 cm

Medium: 80 x 60 cm x 30 cm

Fördelar

 • Plyschmaterialet på insidan
 • Vändbar kudde i botten
 • Dragkedja på överdraget som gör att tvätta hundsängen lätt

Nackdelar

 • Finns endast i två storlekar

Classic Lord är en enkel men stilren hundsäng som passar perfekt in i alla hem. Sängen är gjord av material av bra kvalitet och är fylld med riktig äkta fyllning, vilket gör den extremt bekväm för din lurviga vän och att den håller formen över tid. Överdraget på sängen är maskintvättbart och kudden är vändbar.

Allt som allt en riktigt fin hundsäng där man får mycket för pengarna. Men om du vill ha en hundsäng gjord av de bästa materialen som din hund verkligen kommer att älska så ska du nog gå för en i lite högre prisklass, som t.ex. Dogman Classy Memory-skum.

Specifikationer

Tillverkare: Dogman

Finns i följande storlekar:

Liten: 47 x 37 x 17 cm

Medium: 61 x 48 x 18 cm

Stor: 75 x 58 x 19 cm

Fördelar

 • Tillverkad av 100% äkta rottingflätning
 • Vattentålig och lätt att rengöra pad
 • Tjock och stödjande kudde

Nackdelar

 • Alla kommer inte att bry sig om utseendet

Utgående hundbäddar

Cloud7 Hundsäng

Denna lyxiga hundsäng är en perfekt kombination av en korg och en säng, perfekt för hundar som gillar att krypa ihop.

Korgen är gjord av naturligt sjögräs, som är mjukt och kan formas efter din hunds kropp. Den inre sovdelen är extremt bekväm och har en mjuk, maskintvättbar kudde. Denna hundsäng är också lätt att rengöra – torka bara av korgen med kallt vatten och låt den torka.

När det kommer till kvalitetshundsängar är Cloud7 hundsäng där uppe med de bästa. Om du vill ha en hundbädd som ser bra ut i ditt inre och som dessutom är bekväm för din bästa vän, då går du inte fel med denna hundbädd.

Specifikationer

Tillverkare: Cloud7

Material: Bomullsöverdrag, polyesterfyllning och korg i naturligt sjögräs

Finns i följande storlekar:

Liten: 45 x 35 x 17 cm

Medium: 60 x 45 x 24 cm

Stor: 80 x 55 x 26 cm

Fördelar

 • Tillverkad av naturmaterial
 • Mjuk och formbar korg
 • Maskintvättbar kudde
 • Lätt att städa

Nackdelar

 • Priset

Buddy hundsäng

 
 

Buddy hundsäng är en lätt, bekväm, smuts- och vattenavvisande hundsäng i slitstark nylon. Det är en extremt slitstark och tålig hundsäng med halkfri bas. Hundkorgen är utrustad med en dubbelsidig innerkudde med mjuk plysch.

Den dubbelsidiga innerkudden är mjuk och bekväm, vilket gör den perfekt för din hund att koppla av på. Den halkfria basen ser till att din hund och hundsängen inte glider runt på golvet.

Buddy hundsäng finns i många olika storlekar, så du kan hitta den perfekta storleken för din hund, oavsett om du har en stor eller liten hund. Och tack vare de slitstarka materialen som används kommer denna säng säkerligen att hålla i många års användning

Så om du letar efter en högkvalitativ, bekväm och hållbar hundsäng är Buddy hundsäng definitivt rätt val för dig!

Specifikationer

Tillverkare: Dogman

Finns i följande storlekar:

Liten: 50 x 43 x 19 cm

Medium: 60 x 52 x 20 cm

Stor: 70 x 60 x 21 cm

X-Large: 90 x 77 x 23 cm

Fördelar

 • Lätt och bärbar
 • Smuts- och vattentålig
 • Halkfri botten
 • Dubbelsidig innerkudde

Nackdelar

 • Finns endast i 1 färg

Lyxig hundbädd i rotting

Denna lyxiga hundbädd i rotting är perfekt för hundar som gillar att mysa. Korgen är gjord av 100% äkta rottingflätning och har inga vassa kanter som din hund kan skada sig på.

Kudden är vattenavvisande och lätt att rengöra, eftersom dess överdrag kan maskintvättas i 30 grader. Dynan är också tjock och stödjande, vilket gör den perfekt för din hund att koppla av på. Rottingväven är i en fin beige/brun färg, och korgen passar både hundar och katter.

Så om du letar efter en snygg, lyxig hundsäng som är perfekt för alla hem, kan det här vara hundsängen för dig!

Specifikationer

Producent: Happy House

Material: Rottingflätning

Finns i följande storlekar:

Liten: 51 x 46 x 24 cm

Medium: 64 x 55 x 27 cm

Stor: 74 x 65 x 29 cm

Fördelar

 • Tillverkad av 100% äkta rottingflätning
 • Vattentålig och lätt att rengöra pad
 • Tjock och stödjande kudde

Nackdelar

 • Alla kommer inte att bry sig om utseendet

Saker att tänka på vid köp av hundsäng/hundbädd

Det finns ett antal överväganden du bör göra innan du går ut och skaffar en säng/korg till din hund.

Storleken

Det första du bör tänka på när du väljer en hundlåda är storleken på din hund. Var noga med att mäta din hund innan du köper en korg för att se till att den är tillräckligt stor för att den ska kunna ligga bekvämt i.

Material

En annan sak att tänka på är vilken typ av material korgen är gjord av. Vissa korgar är gjorda av flätad eller andra naturmaterial, medan andra är gjorda av plast eller metall. Flätade korgar tenderar att vara mer andningsbara, vilket gör dem idealiska för varma sommardagar. Men plast- eller metallkorgar kan vara lättare att rengöra.

Platsen

Dessutom måste du tänka på var du vill använda korgen. Om du planerar att använda den inomhus kanske du vill välja en korg med mjukare sidor så att den inte repar dina golv. Men om du ska använda den utomhus är en starkare korg ett bättre val.

Mått och returrätt

Vidare kan det vara bra att mäta om det nu också finns plats för hundbädden du hittat, platsen i vardagsrummet, sovrummet, eller var du tänker lägga den. I fortsättningen på det är det också bra att tänka på hur returrätten är hos återförsäljaren där du väljer att köpa din hundsäng.

Hur stor ska en hundbädd vara?

Det finns inget entydigt svar på frågan om hur stor en hundsäng ska vara. Det beror verkligen på storleken på din hund och vilken typ av säng du väljer. Vissa sängar, som Dogman Classy Memory Foam, är speciellt designade för större hundar, medan andra, som Classic Lord, är lämpliga för alla storlekar.

Som en allmän tumregel bör du välja en säng som är tillräckligt stor för att din hund ska kunna ligga bekvämt i utan att vara för trång. Utöver det måste du självklart också se till att det finns plats för den hundbädd eller hundsäng som du tänker köpa, där du vill ha den i ditt hem.

Varför köpa en hundsäng?

Det finns flera goda skäl att köpa en hundsäng. Några av de vanligaste orsakerna inkluderar:

 • Det kan vara obehagligt för en hund att sova på det hårda golvet i vissa hem, och en hundsäng kan ge hunden lite extra komfort och stöd.
 • En hundbädd kan hjälpa till att hålla din hund varm på vintern och sval på sommaren.
 • En hundsäng kan ge din hund en känsla av trygghet och tillhörighet.
 • En hundsäng kan hjälpa till att hålla ditt hus rent genom att ge din hund en plats att sova.

Var ska hundbädden placeras?

Det finns inget klart svar på var du ska placera din hundbädd. Vissa hundägare placerar sin hundbädd i hörnet av ett rum, medan andra väljer att placera den nära sin säng eller någon annanstans där hunden kan vara nära familjen när den sover.

Vissa djurägare tycker att om man placerar korgen nära ett fönster kan hunden titta ut och få frisk luft, medan andra föredrar att ha korgen i ett mörkt, tyst hörn av rummet. I slutändan är det upp till individen att bestämma vad som fungerar bäst för honom/henne och hans/hennes hund och dess temperament.

Hur tvättar man en hundsäng?

Det bästa sättet att tvätta en hundsäng är att först ta bort eventuella avtagbara överdrag och sedan tvätta den enligt tillverkarens instruktioner. När överdragen har tvättats kan du antingen rengöra själva sängen med en mild tvål- och vattenlösning, eller så kan du lägga den i tvättmaskinen på ett skonsamt sätt.

Om du lägger den i tvättmaskinen, se till att använda ett milt tvättmedel och undvik att använda sköljmedel eftersom de kan irritera din hunds hud. När sängen är ren bör du låta den lufttorka helt innan du låter din hund använda den igen.

Hundbädd för valp

Om du ska köpa en hundbädd till en valp bör du tänka på korgens storlek, vilken typ av material som används för att tillverka korgen och hur lätt den är att rengöra.

Storleken på korgen är viktig eftersom din valp kommer att växa in i den. Om du köper en korg som är för liten kommer din valp att växa ur den mycket snabbt och bli obekväm. Det är därför en fördel att se till att din valp också kan vara i hundsängen du köper till den när den väl är fullvuxen.

Det är också viktigt vilka material som används för att tillverka korgen. Korgar av naturmaterial som t.ex flätad eller pil är bekvämare för valpar än korgar gjorda av syntetmaterial. Och slutligen, fundera på hur lätt det är att rengöra korgen.

Hundbädd för äldre seniorhundar

När din hund blir äldre kan den ha svårt att komma in och ut ur en traditionell hundlåda. En förhöjd hundsäng kan hjälpa till att göra livet lättare för din äldre hund genom att ge den en sovplats som är närmare marken.

FAQ

Vilken hundbädd är bäst?

Det finns ingen ”bästa” hundbädd, eftersom varje hund har olika behov. Men några av de bästa och mest populära hundsängarna på marknaden inkluderar följande:

 • Dogman Classy Memory foam hundsäng
 • Trixie Harvey – Den populära donut hundsängen
 • MiaCara Nube Hundsäng

Vilken hundbädd ska du välja?

Om du letar efter en traditionell hundbädd är Dogman Classy Memory Foam Dog Bed ett bra alternativ. Men om du letar efter en modernare hundsäng, kan Trixie Harvey (munksäng) vara mer för dig. Vill du ha en lite lyxigare hundbädd i flätrotting så är ”Luxury Rattan dog basket” från Happy House ett självklart val.

4.7/5 - (18 stemmer)

Dela artikeln på sociala medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andra artiklar som kan intressera dig