Bästa hundhalsband | Se våra 9 favoriter 2024 →

Bästa hundhalsband | Se våra 9 favoriter 2024 →

När du ska välja det perfekta halsbandet för din hund finns det många faktorer att ta hänsyn till. Det finns allt från hållbarhet och funktionalitet till stil och komfort. I den här artikeln tar vi en titt på 8 av de bästa hundhalsbanden på marknaden idag, inom varje kategori.

Produkterna är utvalda utifrån vår personliga erfarenhet, andra hundägares omdömen på t.ex. Trustpilot och i Facebook-grupper för hundägare och som tidigare presterat bäst i tester. I slutet av artikeln ger vi också några tips om hur du väljer det perfekta halsbandet för din individuella hunds behov.

🥇 Vår favorit

Reseller Price Total price Read more
235,00 235,00 👉 Till butik

Bästa hundhalsbandet för de flesta hundar

DOG Copenhagens Urban Explorer är ett läckert halsband för hundar av lätta och starka material som förutom att vara mjuka och sköna för hunden även är smuts- och vattenavvisande. Den mjuka, andningsbara stoppningen är skonsam mot din hunds hals samtidigt som den extra säkerheten i form av dubbla d-ringar för kopplet ger sinnesro. Med 3M™-reflexer kan du också vara säker på att din hund alltid är synlig när det är mörkt.

Tillverkare: DOG Copenhagen

Material: Nylon och polyester

Fördelar

 • Material av hög kvalitet
 • Dubbel D-ring för linan (Extra säkerhet)
 • Får mycket beröm av tidigare köpare

Nackdelar

 • Inga uppenbara nackdelar
Reseller Price Total price Read more
995,00 995,00 👉 Till butik

Bästa hundhalsband i läder

Om du letar efter ett läderhalsband till din hund bör du absolut överväga detta flätade läderhalsband från MiaCara. Det är ett otroligt läckert halsband av handflätat dubbelhårigt läder. Halsbandet är både slitstarkt och bekvämt för din hund att bära. Den har rostfria D-ringar och låsmekanism med hål.

Tillverkare: MiaCara

Material: Läder

Fördelar

 • Den stilrena designen
 • Slitstarkt kvalitetsmaterial

Nackdelar

 • Inte lämplig för hundar som drar mycket
 • Lädermaterialet kräver underhåll om du vill behålla det som nytt

Bästa valphalsbandet

Med detta halsband från Hunter kan du vara säker på att du får ett av de bästa valphalsbanden på marknaden. Den steglösa justeringen gör att den kan justeras för att passa helt perfekt på vilken valp som helst, oavsett storlek.

Kragen är tillverkad i tuff och slitstark polyester, vilket gör att den tål lite av varje. Den har en smart dragavlastningsfunktion som förhindrar att din hund kvävs eller spänner på nacken när den drar i kopplet. Allt som allt ett riktigt vettigt val för den nyanlända familjemedlemmen.

Tillverkare: Hunter

Material: Polyester

Fördelar

 • Priset
 • Dubbel låsmekanism som ger extra säkerhet
 • Steglös justering
 • Möjligt att köpa matchande linje

Nackdelar

 • Inga uppenbara nackdelar

Utgående hundhalsband

TORY Leather Läderkrage

Bästa hundhalsband för små hundar

Om du letar efter ett högkvalitativt läderhalsband som får din hund att se snygg ut, är detta vackra handgjorda läderhalsband från TORY Leather ett utmärkt val. Den är gjord av svart amerikanskt läder med vackra vita sömmar och är gjord med ”Old World American Craftsman”-metoden.

Halsbandet är 1,8 cm brett och finns för hundar med en halsomkrets mellan 30-45 cm.

Tillverkare: TORY Leather

Material: Svart läder

Fördelar

 • Varumärket är känt för att tillverka produkter av högsta kvalitet
 • De vackra mässingsspännena
 • Elegant design

Nackdelar

 • Priset

2 Cool Big Boy läderkrage

big-boy-halsband
Reseller Price Total price Read more

Bästa hundhalsband för stora hundar

Om du är den lyckliga ägaren till en jättehund och letar efter ett snyggt och robust halsband till den, då är detta läderhalsband från 2 Cool Big Boy ett bra val. Tillverkad av läder av högsta kvalitet, den är byggd för att hålla och har en enkel, minimalistisk design. Halsbandet är även fodrat med läder vilket gör det extra bekvämt för din hund att bära.

Den finns i storlekar för att passa hundar med halsmått från 72 cm och upp till 87 cm, så här behöver du inte leta långt efter storlekar som passar stora hundar.

Tillverkare: 2 Cool

Material: Läder

Fördelar

 • Den enkla minimalistiska designen
 • Starkt lädermaterial
 • Snyggt skinnfoder som gör halsbandet bekvämt för hunden

Nackdelar

 • Ingen dubbel låsmekanism
 • Lädret kräver underhåll

Dogman ljus krage

halsband-med-lys
Reseller Price Total price Read more

Bästa hundhalsbandet med ljus

Om du vill ha ett hundhalsband med ljus som kan hålla din hund säker under kvällspromenader, då är detta halsband från Dogman ett mycket bra val. Den har fyra ljusstarka lysdioder, som gör din hund synlig upp till 200 meter bort. Lysdioderna är lätta att tända och släcka med en enda på/av-knapp.

Halsbandet är också stötsäkert, vilket gör det till ett bra val om din hund har en tendens att dra i kopplet. Den kommer också med ett utbytbart batteri.

Tillverkare: Dogman

Material: Ej ​​angivet

Fördelar

 • Synlig upp till 200 meter
 • Stötsäker och justerbar
 • 4 lysdioder

Nackdelar

 • Finns endast i 2 färger

Mini pärlhalsband Tahoe

halsband-med-sten

Bästa hundhalsbandet med stenar

Om du letar efter ett hundhalsband som kommer att göra alla andra hundägare i hundparken avundsjuka på din hund, behöver du inte leta längre än detta Mini pearl Tahoe-halsband. Detta unika halsband är dekorerat med de vackraste pärlor och stenar, och finns i två färger, svart och rött.

Så oavsett om du vill lägga till en touch av glamour till din hunds stil eller om du vill göra den till den mest unika hunden i ditt område, är halsband det perfekta valet.

Tillverkare: Ej angivet

Material: Sammet

Fördelar

 • Synlig upp till 200 meter
 • Stötsäker och justerbar
 • 4 lysdioder

Nackdelar

 • Finns endast i 2 färger

Rafiki svart Skinny halsband – Zinj design

halsband-med-perler

Bästa hundhalsbandet med pärlor

Om du är mer för ett exklusivt hundhalsband med pärlor, så borde detta halsband från Zinj design vara en stark utmanare. Den är handsydd, gjord av koläder och har en fodrad insida med getskinn, vilket gör den extremt bekväm för din hund att gå med. Dessutom har den mässingsspännen av återvunnen mässing, vilket gör den inte bara snygg, utan även miljövänlig.

Tillverkare: Kampuni

Material: Läder

Fördelar

 • Mycket fin och unik design
 • Handsydd
 • Kvalitetsmaterial

Nackdelar

 • Inte för alla och kan dra till sig oönskad uppmärksamhet

Tips för att hitta rätt halsband till din hund

När du väljer halsband till din hund är det några saker att tänka på. Nedan har vi listat de tre saker som vi anser är viktigast att vara medvetna om i detta sammanhang.

Storleken

Det viktigaste är att se till att halsbandet har rätt storlek för din hunds hals. Du måste undvika att göra det för hårt, eftersom det kan orsaka obehag eller till och med skada. Omvänt vill du heller inte att halsbandet ska vara för löst, då du i så fall riskerar att din hund kan slita sig loss från kopplet medan du går. Vi rekommenderar att du drar åt halsbandet så mycket som möjligt, samtidigt som det är möjligt för dig att få 2 fingrar under halsbandet.

Material

En annan sak att tänka på är materialet i halsbandet. Läderkragar är generellt mer hållbara än nylonkragar, men de kräver också mer underhåll, t.ex. regelbunden rengöring och behandling med läderbalsam. Om du letar efter en vattentät halsband är nylon halsband ett bra val.

Design

Slutligen måste du fundera över vilken typ av design du vill ha. Det finns många olika stilar av hundhalsband, från enkla läderhalsband till dekorativa halsband med pärlor och stenar. Välj den design som bäst passar din hunds personlighet och stil.

Sele vs. halsband

Många tror felaktigt att när det kommer till hundselar eller hundhalsband så ska det vara antingen eller. Men det är faktiskt inte helt rätt. Du kan enkelt ha både sele och halsband till din hund och använda båda ifm. promenader, beroende på vad syftet med vandringen är.

Halsband

Halsband är bra för när du behöver maximal kontroll över din hund, som t.ex när du ska lära din hund att gå fint. Du har bättre kontroll med din hund med halsband kontra sele, och det är därför lättare att snabbt rätta till den när den inte gör som du vill att den ska göra. Dessutom är kragar ofta ganska mycket billigare än hängslen.

Nackdelarna med ett halsband är att det sätter mer press på hundens hals när den drar i kopplet, vilket i förlängningen kan orsaka nackskador om hunden drar mycket. Därför kommer vi bara att rekommendera halsband på sikt för hundar som ”kan komma på” hur man går fint och som generellt är lydiga mot sina ägare.

Sele

En av de stora fördelarna med hundselar framför halsband är att de är mindre skadliga för hundens nackmuskler om hunden drar i kopplet. När hunden drar i kopplet fördelas trycket över hela kroppen på grund av selens passform. Detta är dock också en av nackdelarna med sele då det kan vara svårare för valpar och yngre hundar att lära sig och gå fint med sele eftersom de inte upplever samma obehag när de drar i kopplet.

Om du funderar på att köpa en hundsele till din hund, se våra topp 10 över de bästa hundselarna i tester.

Sammantaget finns det inget rätt eller fel val när det kommer till sele vs. halsband. I slutändan handlar det om dina personliga preferenser som hundägare.

När ska en valp ha halsband?

När en valp kommer hem är det viktigt att vänja den vid att ha halsband på sig. Det beror på att valpen i slutändan ska bära halsband i identifieringssyfte i form av en hundbricka, vilket krävs enligt lag i Sverige från hundens 4 månaders ålder.

Ett bra tillfälle att börja träna valpen att bära halsband är när man dagarna efter får hem valpen och den är runt 8-10 veckor gammal. Du kan börja med att bära halsbandet under korta perioder och gradvis öka tiden valpen bär det. Se till att berömma din valp när den beter sig snyggt när den bär halsbandet. Om du har koppel kan du också börja träna din valp att gå i koppel med halsbandet på dig. Återigen, börja med att sätta på kopplet under korta perioder och öka tiden successivt och kom ihåg att berömma valpen när den beter sig fint med kopplet på.

FAQ – Vanliga frågor om hundhalsband

Vilket är det bästa halsbandet för hundar?

Det finns inget enskilt ”bästa” halsband för hundar, eftersom det beror på den individuella hundens behov och preferenser. Några av de faktorer som bör beaktas vid val av halsband är storleken på hunden runt halsen, materialet på halsbandet och utformningen av halsbandet.

Ska jag välja ett halsband eller sele till min hund?

Det finns inget rätt svar på denna fråga – det beror på din hunds individuella behov och preferenser. Några av faktorerna att ta hänsyn till när du fattar ditt beslut är storleken på din hunds hals, materialet på halsbandet och/eller selen och utformningen av halsbandet eller selen.

4.9/5 - (14 stemmer)

Dela artikeln på sociala medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andra artiklar som kan intressera dig