Bästa fästningsmedlet för hundar 2024 | Komplett köpguide

Bästa fästningsmedlet för hundar 2024 | Komplett köpguide

Det är inte bara kliande och irriterande för din hund om den drabbats av loppangrepp, samtidigt kan det också vara farligt om anfallet inte behandlas. Men vad är det bästa sättet att bli av med loppor på din hund? Svaret är naturligtvis ett effektivt botemedel mot loppor.

Men vilket fästingmedel för hundar är bäst? Det finns ett antal olika alternativ, men de fungerar inte alla på samma sätt. Vissa fästingmedel fungerar snabbare än andra, men dödar inte lopplarver och ägg, medan andra fungerar långsammare, men i sin tur också förhindrar nya angrepp.

Här är vår lista över de bästa fästingmedlen för hundar baserat på veterinärrekommendationer, forskning och recensioner från andra hundägare.

Övergripande översikt över det bästa fästingmedlet för hundar

Effektivt fästingmedel för din hund

Frontline Combo Du vet ett effektivt sätt att bekämpa loppor, fästingar och löss på hundar. Den innehåller fipronil, som dödar loppor, och (S)-metopren, som dödar loppägg och larver. Dessutom skyddar den mot nya loppangrepp i upp till 8 veckor efter intag, och kan även användas på dräktiga och digivande hundar. Den fungerar redan inom 12-48 timmar och appliceras med pipett på din hunds hals så att den inte kan slicka av den.

Fördelar

 • Effektiva medel för att döda loppor, fästingar och löss på din hund
 • Dödar även eventuella loppägg och larver i din hunds päls
 • Förhindrar nya loppangrepp i upp till 8 veckor

Nackdelar

 • Ingen

Inga erbjudanden för tillfället

Tablett för snabb kontroll av vuxna loppor

Om du letar efter ett snabbt och effektivt sätt att bli av med vuxna loppor är Capstar Vet den perfekta produkten för dig och din hund. Capstar Vet du en tablett som din hund tar, varefter effekten redan kan ses inom 15-30 minuter. Vanligtvis ses en effektivitet på mellan 95 % och 100 % under de första 6 timmarna. Full effekt uppnås inom bara 24 timmar. Det finns ingen långtidseffekt av läkemedlet.

Det rekommenderas att följa behandlingen från Capstar Vet med en produkt som förhindrar framtida loppangrepp och dödar loppägg och larver, då produkten inte gör detta.

Fördelar

 • Hög effektivitet direkt
 • Effekten kan ses redan efter 15-30 minuter från intagstillfället
 • Ingen långtidseffekt

Nackdelar

 • Förhindrar inte nya loppangrepp
 • Dödar endast vuxna loppor och inte larver och ägg

Fästingmedel med enkel pipettapplicering

Frontect Spot on är ett fästingmedel som effektivt dödar nya fästingar och loppor inom bara sex timmar. Paketet innehåller behandling som omfattar upp till tre månader vilket gör det till ett superbra val, även ekonomiskt, om din hund behöver skydd under en längre tid. Produkten är lätt att använda, eftersom den kommer med en praktisk pipett, som ska användas för att applicera produkten på din hunds hals. Precis som Frontline Combo Vet skyddar produkten även mot nya loppangrepp i upp till 30 dagar.

Fördelar

 • Enkel applicering med pipett
 • Dödar fästingar och loppor inom 6 timmar och skyddar mot nya i upp till 30 dagar
 • Det ligger mer än 25 år av produktutveckling bakom Frontect

Nackdelar

 • Dödar inte ägg och larver

Inga erbjudanden för tillfället

Receptfria spot-on-lösning för effektiv lopp- och fästingkontroll

Bayvantic Du vet en spot-on lösning som effektivt bekämpar loppor på hunden. Produkten innehåller den aktiva substansen imidakloprid, som dödar loppor på hunden inom 1 dag efter behandling. Dessutom har Bayvantic Vet en avskräckande effekt på fästingar och loppor i 1 månad efter applicering. Om din hund redan har fästingar på sig bör dessa tas bort innan du applicerar Bayvantic Vet. Medlet verkar även mot myggor, sandflugor och allmänt. sticka flugor i 2 respektive 4 veckor.

Fördelar

 • Fungerar snabbt och effektivt
 • Avskräckande effekt på både fästingar, loppor, myggor, sandflugor och myggor
 • Spot-on upplösning

Nackdelar

 • Dödar inga ägg/larver från loppor

Inga erbjudanden för tillfället

Effektiv behandling av loppor och löss

Advantage Vet. lösning är ett effektivt fästingmedel som dödar loppor på hundar inom en dag. Produkten förhindrar även nya loppangrepp i fyra veckor, och fungerar även mot eventuella lopplarver. Denna produkt innehåller även den aktiva substansen imidakloprid, som är känd för att vara mycket effektiv mot loppor.

Fördelar

 • Gjord speciellt för behandling av loppangrepp
 • Dödar även eventuella lopplarver på hunden
 • Förhindrar nya loppangrepp i 4 veckor

Nackdelar

 • Fungerar inte mot fästingar, flugor mm.

Så väljer du rätt fästingmedel för din hund

När du ska välja det bästa fästingmedlet för din hund är det viktigt att tänka på exakt vad du behöver fästingmedlet för att göra och hur snabbt.

Vissa fästingmedel fungerar bättre och snabbare än andra mot vuxna loppor, medan andra, förutom att döda vuxna loppor, även dödar loppägg och larver, men effekten sker långsammare.

Det är också viktigt att överväga hur länge den efterföljande avskräckande effekten mot nya loppangrepp (och eventuellt fästingangrepp) varar. Sist men inte minst bör du också hålla ett öga på hur produkten används och vad du föredrar nedan. Har du det t.ex. okej med ett lösningsmedel som appliceras på din hunds hals med en pipett eller föredrar du en tablettlösning där du helt enkelt ger din hund en tablett t.ex. ”kamouflerat” i sin middag.

Kort sagt, det är följande faktorer som du måste ta hänsyn till när du letar efter fästingmedel för din hund

 • Hastighet – Hur snabbt behöver du fästingmedlet för att fungera?
 • Förebyggande av nya loppangrepp – Behöver du att produkten också ska ha en avskräckande effekt och därmed förhindra nya loppangrepp?
 • Ägg och larver – Om din hund är särskilt hårt drabbad och lopporna redan har lagt ägg bör du välja en produkt som även dödar dessa.
 • Appliceringsmetod – De flesta fästingmedel är en vätska som appliceras på hundens hals med en pipett. Det finns dock också medel som bara är en tablett som du måste ge till din hund.

Om du letar efter det snabbast verkande botemedlet på marknaden för tillfället. är Capstar Vet ett bra val. Det dödar vuxna loppor och effekten kan ses redan inom 15-30 minuter efter intag. Full effekt uppnås bara 6 timmar efter konsumtion. Produkten är i tablettform vilket gör att du även slipper krångla med en pipett från vilken vätskan ska matas in i halsen på din hund, vilket är fallet med de flesta andra fästingmedel för hundar.

Nackdelen med Capstar Vet är dock att den inte skyddar mot framtida loppangrepp och inte heller dödar den larver och ägg. Det rekommenderas därför att följa upp behandlingen med en produkt som förhindrar framtida loppangrepp och dödar loppägg och larver som t.ex. Frontline Combo Vet. Capstar Vet är därför främst för om din hund lider svårt av en loppangrepp, där det behövs effekt då och då.

Om loppangreppet på din hund däremot är lite mildare kan du nöja dig med ett fästingmedel som fungerar lite långsammare, men som däremot skyddar mot nya loppangrepp efteråt. Bayvantic Vet är ett bra val här. Produkten levereras med en pipett för enkel applicering, och har en avskräckande effekt på fästingar och loppor i 1 månad och förhindrar därför nya attacker under denna period. Dessutom fungerar produkten även mot myggor, sandflugor och allmänt. sticka flugor.

Vill du ha ett fästingmedel som förutom att döda vuxna loppor och fästingar även dödar lopplarver och ägg är Frontline Combo Vet det bästa valet. Produkten innehåller både den aktiva substansen imidakloprid, som dödar lopporna, och (S)-metopren, som dödar loppornas ägg och larver.

FAQ – Vanliga frågor om hundfästmedel

Vilket hundfästmedel är bäst?

Det finns inget definitivt svar på denna fråga eftersom det beror på vad du (läs: din hund) behöver. Har du t.ex. behov av ett botemedel som fungerar här och nu, d.v.s. med snabb effekt? Eller behöver du ett fästingmedel som i första hand skyddar mot framtida attacker? Eller behöver du kanske en produkt som både dödar vuxna loppor men även eventuella loppägg/larver? Med andra ord; det bästa fästingmedlet beror på situationen du och din hund befinner sig i.

Var kan man köpa fästingmedel?

Du kan köpa fästingmedel online från onlineapotek och djurförsäljare. Rent fysiskt kan du köpa fästingmedel på apoteket och hos din veterinär.

Hur lång tid tar det för ett fästingmedel att fungera?

Hur lång tid det tar för ett fästingmedel att fungera beror helt på vilket fästingmedel som används. Vissa fästingmedel fungerar redan efter 15-30 minuter, medan andra börjar ge effekt först efter några timmar.

Hur tar man bort loppor från hundar?

Det bästa sättet att ta bort loppor från hundar är att använda ett fästingmedel för hundar som går in och dödar lopporna och ev. även deras ägg och larver.

Kan man se loppor på en hund?

Ja, oftast kommer du att kunna se lopporna på din hund om du borstar din hunds päls med en borste. Dessutom kan det i vissa fall också ses på att din hunds hud är röd och irriterad.

Hur ofta ska en hund behandlas för loppor?

Det beror på vilket fästingmedel du använder och hur länge du vill att din hund ska vara skyddad. De flesta fästingmedel som även förhindrar nya loppangrepp har en livslängd på 1 månad. Det betyder att om du vill skydda din hund under sommaren måste du behandla din hund med en loppbehandling 6 gånger totalt.

Hur får en hund loppor?

Oftast får hundar loppor från omgivningen de rör sig i, när de kommer i kontakt med t.ex. andra hundar, katter och andra djur i området.

4.8/5 - (55 stemmer)

Dela artikeln på sociala medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andra artiklar som kan intressera dig